Hea õhukese põhjaga, eriti juustune pizza! Veidi aega võtab, aga on seda väärt. Isegi tütar, kellele muidu päiksekuivatatud tomatid ei meeldi, ütles, et mega hea pizza. Igastahes meie pere poolt söödi peaaegu kogu pizza ühe õhtuga ära! 
 

Nelja juustu pizza kanaga (gluteeni, laktoosi ja suhkruvaba)

Põhi:
  • 4 muna
  • 200g riisijahu
  • 100g maisijahu
  • 35g kartulitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • Ca 100ml õli
  • Veidi vett
  • Soola
  • Maitseaineid (nt kuivatatud basiilik vms)
Kate:
  • Kanaliha (nt kintsuliha 2tk) maitsestamata
  • Sool
  • Pipar, karri, õli maitsestamiseks
  • Tomatipasta/püreestatud tomatid
  • Päiksekuivatatud tomateid (ca 10tk)
  • Ananassi tükke (ca 1/4 tervest ananassist)
  • 220g kodujuustu
  • 125g mozzarella kirsse (nt basiilikuga)
  • 200g fetajuustu
  • 200g riivjuustu
Taigna jaoks vahusta eraldi munavalged ja munakollased. Lisa munakollastele õli. Sega lühidalt ja kiirelt munakollase-õli segu munavalge segusse. Sega omavahel teises kausis kuivained (va basiilik) ning sõelu segu munade hulka. Sega taignaks ning lisa veidike vett nii, et tainas jääb vedela poolsem. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, lisa peale basiilik ja küpseta 180 kraadises ahjus ca 5min. Võta põhi välja ja keera ahju kuumust 200 kraadi peale. Vahepeal valmista ette kanakintsud.
Maitsesta kanakintsud soola, pipra ja karriga nii, et tee maitseainesegu õli sisse valmis ja määri see siis kanakintsudele mõlemale poole. Aseta kintsuda ahju küpsema 200 kraadi juures ca 20ks minutiks. Võta välja ja lase veidi jahtuda. Keera ahju kuumus 220 peale.
Vala pizzapõhjale peale püreestatud tomatid (või tomatipasta kui soovid) mille peale aseta 1/4 tükeldatud ananassi (me ei kasutanud konservi vaid päris naturaalset ananassi), väiksemaks lõigatud päiksekuivatatud tomatid, nõrutatud kodujuust, väikseteks kuubikuteks või niisama murendatud fetajuust ja viilutatud mozzarella kirsid. Kõige peale laota riivjuust. Küpseta 220 kraadi juures 15-20min kuni juust on sulanud ja veidikene pruunistunud.
Serveeri veidi jahtunult, nii on maitsed kõige paremini tunda.
Head isu!!!
 
Lisaks võid teha pizza ka laktoosivabana kui jätta välja mozzarella ja feta ning kasutada laktoosivaba kodujuustu ja riivjuustu. Küll aga siis ei ole enam see sama pizza.
 
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
 
#gluteenivaba #gluteenivabapizza #bipabakes #bipa #laktoosivaba #laktoosivabapizza #pizza 
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Shopping Cart