Imeline, kõigevaba ja mahlane quiche! Kattes võid kasutada lõhe asemel forelli või muud meelepärast. Quiche põhi on tehtud brokkoli ja juustuga, ilma igasuguse jahuta. Olen seda teinud ka Tordikooli kursuse raames ning video täpsema õpetuse leiate sealt ka kuid panen ka siia selle kirja. 
 

Lõhe quiche (jahu, gluteeni- ja laktoosi-või kaseiinivaba)

Põhi:
  • 2 muna
  • 500g brokkoli
  • 150g riivitud laktoosivaba juustu
  • 0.5tl himaalaja sool
  • 1 tl pizzamaitseainet
  • 1 tl oliivõli
Kate:
  • 250g tükeldatud lõhe/forellifileed
  • 300ml laktoosivaba vahukoort
  • 3 muna
  • 150g riivitud laktoosivaba juustu
  • 1 tükeldatud paprika/tomat
  • 1 pressitud küüslaugu küüs
  • 1/4 sidrunimahla
  • soola ja pipart maitse järgi
Keeda brokkoli krõmpsuks, st paar-kolm minutit keevas vees. Nõruta sõelal ja lase jahtuda.
 
Kui sul on valmis küpsetatud suitsulõhe vms siis tükelda see või kui soovid kasutada ahjulõhe siis küpseta see ja lase samuti jahtuda ja tükelda väiksemaks.
 
Nüüd purusta brokkoli pisikesteks tükkideks. Mina tegi seda Tupperware suuremat sorti chopperiga kuid ilmselt saad hakkama ka noa ja lõikelauaga. Kuna brokkolis on palju vett siis pigista brokkoli purust välja ka üleliigne vesi. Tee seda näiteks köögisalfrätikute vahel. Nüüd lisa brokkolile kõik ülejäänud põhja koostisained ja sega kokku.  Vajuta 20cm lähtikäiva vormi põhja ning küpseta ahjus 210kraadi juures ca 15min. Võta põhi ahjust välja. Alanda ahju temperatuuri 200 kraadini. 
 
Katte jaoks tükelda vajalikud koostiosad, löö kausis lahti munad, lisa vahukoor ja kõik ülejäänud koostiosad. Kalla segu eelküpsetatud põhjale ja küpseta 200 kraadi juures ca 15min nii, et quiche on pealt kergelt jumekas. 
Ja voala, ongi valmis! 🙂 No ainult, et kaunistab igaüks endale meelepäraselt ka veel, kui soovib ja siis ongi päriselt valmis. 
 
Enne serveerimist lase quichel jahtuda ja taheneda. 
Head isu!!!
 
NB: Kaseiinivaba versiooni jaoks kasuta lihtsalt taimset juustu ja vahukoort, kogu valmistamise käik sellest ei muutu.
 
Link Tordikooli kursuste videosisule: https://www.facebook.com/BirgitPaasma/videos/10157620970452336
 
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi
 
#gluteenivaba #gluteenivabaquice
#jahuvabaquice
#bipabakes #bipa #laktoosivaba 
#laktoosivabaquiche
#kaseiinivaba  
#kaseiinivabaquiche
#taimnequiche
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata.

Shopping Cart