Küll on tore, et meil Eestis  kasvavad kukeseened, sest sel hooajal saab kodus korduvalt süüa nii kukeseenekastet (koos värske kartuliga..njämmm) kui ka kukeseene pirukat! 
 
Piruka küpsetasin 20cm läbimõõduga koogivormis. Sellest retseptist saab mõnusa madala piruka millest jaguneb ca 8-10le sööjale (oleneb kui suuri tükke raatsid lõigata).
 
Mina küpsetasin kõike pöördõhuga seega kui sul ei ole pöördõhuga ahju siis on ajad veidi pikemad. Pead oma ahjuga katsetama.
 
Lase pirukal enne söömist taheneda ja jahtuda. Osadele inimestele meeldib quiche külmalt süüa, mulle endale pigem natukene soojalt. Täitsa jahtunud pirukat võid enne söömist mikrolaineahjus paarkümmend sekundit ka soojendada. 
 

Patuvaba ehk gluteenivaba ja piimavaba kukeseene quiche 

Põhi:
  • 1 muna
  • 160g gluteenivaba jahu (kasutasin Schär Mix B jahu)
  • 75g taimset võid (nt Keiju tumesinine)
  • 0,5 tl soola
Kate:
  • 100ml taimset vahukoort (nt Flora taimne vahukoor läätsevalgust)
  • 3 muna
  • 300g puhastatud ja tükeldatud kukeseeni
  • 5 värske sibula vart
  • peotäis värsket tilli
  • 2 väikest või 1 suur küüslaaugu küüs
  • värsket tüümiani veidike
  • soola ja pipart maitse järgi
  • (lisaks võid lisada nt  suitsusinki või laktoosivaba või taimset riivjuustu)
Valmistamine:
 
1. Valmista põhi. Põhja jaoks sega kausis kätega jahu ning külmkapi külm või kuni saad purutaolise massi. Nüüd lisa muna ja sega ühtlaseks. Vormi taignast pall, vajuta lapikuks ning võta kaks küpsetuspaberit ning rulli taignapall kahe paberi vahel ca 2-3mm õhukeseks taignakettaks. Aseta taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi. Mina tegin nii, et eemaldasin ühe küpsetuspaberi, tõstin servad õrnalt keskele poole, panin lahtikäiva koogivormi põhja küpsetuspaberi alla ning vormi serva ilusti kinni. Nüüd siis sain suruda servad ilusti koogivormi äärtesse. 
Tõsta vormis taigen pooleks tunniks külmkappi.
 
2. Valmista kate: prae pannil vähese Keiju võiga puhastatud ja tükeldatud kukeseened. Lisa lõpus küüslaaugupressiga pressitud küüslaauk. Maitsesta segu vähese soola ja piparaga. Eraldi kausis sega kokku koor ja munad ning tüheldatud sibul ja till (mina lõikan sibulavarred ja tilli kääridega otse kaussi). Kalla kaussi praetud kukeseened. Lisa soovi korral veel soola ja pipart ka segule. 
 
3. Võta põhi külmikust ja küpseta 180 kraadises ahju 10-12 min, kuni ääred on jumekad. 
 
4. Aseta eelküpsenud põhjale kukeseene kate ning raputa peale tüümiani. Küpseta veel ca 30 minutit. 
 
 
Head maiustamist!
Anna kindlasti teada, kuidas sulle maitses?
 
NB: retsepti jagamisel palun alati viidata minu kodulehele kust retsept pärineb, www.priibipa.ee/blogi 
 
#gluteenivabaquiche
#gluteenivabapirukas
#bipabakes
#bipa
#kaseiinivabaquiche
#piimavabaquiche 
#kukeseenequiche
#gluteenivabakukeseenequiche
#gluteenivabakukeseenepirukas
 
 

Jaga Facebookis!

Leave a Comment

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

Shopping Cart